Belikunst

Search for
Get a Free Search Engine for Your Web Site
Home Agenda Proart, kunstpodium Forum Beeldend Literair contact Foto's Links Peter Lavell and the Gritmoaners Webshop Lil-Facebook
Voor speelse mensen:

creëer je eigen mandala, onderzetter, caleidoscopische verbeelding op: http://www.myoats.com/create.aspx

Women in Art (2007)
Een video van Philopp Scott Johnson waarop een kunstzinnige tijdreis door verschillende ‘gemorfde’ vrouwenportretten te zien is. Erg mooi om te zien. En om te horen, met Cellomuziek van Yo-Yo Ma. Als je op het plaatje klikt, staat het stil.

Alice is het acronem voor "Artificial Linguistic Internet Computer Entity". Probeer maar eens een intelligent gesprek met deze interactieve mevrouw te voeren :-)

ARTPAD
Leuke site! Hier kan je zelf lekker schilderen. (online) Absoluut verslavend!

The Darwin Awards
Hier worden diegenen geëerd die de soort verbeterd hebben door zichzelf zichzelf (weliswaar per ongeluk) uit de genenpoel te verwijderen. (Engelstalig)
__________________________________________________________________________

Handige hulpmiddelen:

Tiny url       
Een site waar men lange url's kan inkorten tot  een hanteerbaarder formaat.

fotoflexer
Online foto’s bewerken.
Onder andere de functie smart scissors,  waarmee  met behulp van een paar markeerpunten een figuur uit een foto te ‘knippen’ is.
Met Smart Resizing kun je een foto alleen horizontaal of alleen verticaal verkleinen zonder dat je het onderwerp van de foto uit zijn verband trekt. Deze functie zorgt ervoor dat de compressie op minder belangrijke delen van de foto plaatsvindt.
Verder zijn er functies om animatie aan een foto toe te voegen, een slimme tool om op een natuurlijke manier kleuren te veranderen, en nog veel meer tools en effecten. Het programma werkt zelfs met layers (lagen).
Photoshop is het nog lang niet, maar FotoFlexer komt daar meer bij in de buurt dan andere gratis online foto-editors.
__________________________________________________________________________

Informatief:

A Lovely World
Gewoon een plaats op de wereld aanklikken. Zo kan je vanuit je stoel de mooiste landen en plaatsen bezoeken. Veel informatie en foto’s.

GOOGLE EARTH  
Vlieg overal naartoe door middel van satelietbeelden. (Gratis te downloaden).

Wayback Machine
Op deze site kan men oude webpagina’s terugzien. Op het moment dat ik dit schrijf staan  er véle sites gearchiveerd vanaf 1996 tot ongeveer nu.

Dailymotion
Een site waar net als op youtube, filmpjes bekeken en beluisterd kunnen worden. Ik heb de indruk dat de gemiddelde beeldkwaliteit wat hoger is, maar dit kan een pacebo effect zijn...in ieder geval ziet alles er wat strakker uit en staat er minder rotzooi tussen.
_________________________________________________________________________

Diverse startpagina’s:

http://www.start-links.nl/:
http://poezie.startpagina.nl/
http://poezie-gedichten.startpagina.nl/
Previous. Next.

Belikunst © Lilian Bellinga 2007